20 September, 2017

129 km

Före Loppet

Anmälan
Anmälan öppnar 1 oktober via vår anmälningssida. Loppet är fulltecknat vid 140 deltagare. Sista anmälningsdag är 1 juni 2018. I det fall att loppet blir fulltecknat så kommer vi att åter öppna anmälan den 1 april och 1 maj om vi får avanmälningar till loppet.

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften är 700 kr. För löpare som önskar transport från målet eller Nordviks vandrarhem till respektive start så tillkommer 100 kr i kostnad som också betalas i samband med anmälan.

Klasser
Dam och Herrklass

UTMB
High Coast Ultra 2018 är ett officiellt kvalificeringslopp för “Ultra-Trail du Mont-Blanc®” (UTMB®). Målgång på 129 km ger 5 poäng.

Avanmälan
Vid avanmälan före den 1 maj 2018 så återfås 500 kr av betald anmälningsavgift. Avgift för resa (100 kr) återbetalas ej. Vi rekommenderar Folksams försäkring startklar för våra löpare som komplement till vår avanmälningspolicy. Vi tillåter inga namnbyten eller att startplatser överlåts eller säljs i andra hand.

Resa & Boende
För resa till och från tävlingen och boende, se sidan Resa & Boende.

Nummerlappar
Startkuvert delas ut mellan klockan 22.30 – 23.30 fredag kväll den 15 juni i Paradiset (Paradisbadet), Örnsköldsvik.

Dropbags
Löpare som springer 129 km kommer att kunna skicka dropbag valfritt till 2 av mat- och kontrollstationer i Skule, Nordingrå eller Fjärdbotten, samt 1 till målet på Hornöberget.

Obligatorisk och rekommenderad utrustning
Utrustningslista kommer finnas angivet i loppets PM

Tävlingsgenomgång
Tävlingsgenomgång av säkerhet och regler görs 23.15. Därefter går vi gemensamt till starten.

Start
Starten går på Stora Torget i Örnsköldsvik kl. 00:00 lördagen den 16 juni


Under Loppet

BONUS VID BANREKORD
För segrarna på 129 km utgår en bonus på 5000 kr vardera i herr- respektive damklass om gällande banrekord slås. Banrekordet för herrar 129 km är 13.51.45 (Patrik Wikström, 2015) och för damer 129 km är banrekordet 13.26.52 (Johanna Bygdell, 2017). Eventuell skatt betalas av vinnaren.

Banbeskrivning
Loppet går längs Höga Kustenleden, som är markerad med orangefärgade markeringar samt blåvita skyltar. Underlaget varierar från asfalt till mycket teknisk traillöpning. Vid två tillfällen kommer man att avvika från leden, dels vid mat- och kontrollstationerna vid Nordingrå skidstuga samt Fjärdbotten där man gör små avstickare från leden (kommer vara väldigt tydligt markerade). För personer med röd/grön färgblindhet så kan de orangefärgade markeringarna vara svåra att se. Bekanta er med banan i förväg, använd denna länk samt banbeskrivningen nedan.

Asfalt: 15%
Grus/körvägar: 38%
Stig: 47%
Totalstigning: 3678 höjdmeter

Banbeskrivning 129 km

Banprofil HCU

GPX fil av banan

Tidtagning
Manuell tidtagning sker vid loppets mat och kontrollstationer och kommer att publiceras live via en länk på hemsidan.

Sjukvård
Det finns enklare sjukvårdsmaterial samt första hjälpenutbildade funktionärer vid Mat och kontrollstationer samt vid mål.

Mat och kontrollstationer
Matkontroller finns vid Köpmanholmen, Skule, Nordingrå och Fjärdbotten. Där serveras vatten, Tailwind sportdryck med citrussmak, kaffe, grönsaksbuljong, banan, saltgurka, något salt (chips/nötter), något sött (godis/choklad), bullar eller annat fikabröd. För matkontrollernas placering se kartan under banbeskrivning eller dokument för vägbeskrivning.

Utöver detta serveras det även följande vid respektive station:
Skule Naturum (endast för 129 km-klassen): smörgåsar, varm blåbärssoppa och cola.

Nordingrå skidstuga: korv med bröd och potatismos, räksallad, senap och ketchup. Lättöl/folköl, kaffe och cola. Vid denna station finns det dessutom tillgång till toaletter, dusch samt möjlighet till vila på hårt underlag.

Fjärdbotten: Smörgåsar, varm blåbärssoppa, lättöl/folköl och cola.

Veganskt, glutenfritt och laktosfritt alternativ finns att tillgå vid varje station men vi rekommenderar att ni kontaktar oss om ni önskar detta i förväg.

Obemannade vätskestationer
Vattendunkar finns utställda vid ungefär varje mil för påfyllning av flaskor och vätskeblåsor, se banbeskrivning ovan för placering. Observera att det endast finns vatten vid dessa stationer och att det inte tillhandahålls muggar.

Cut off-tider
Cut off-tider kommer att tillämpas, se loppets PM. Maxtiden för 129 km är 26 timmar.

Support & Pacer
Support får enbart tas emot på nedanstående Mat & kontrollstationer. Pacer är tillåten från Fjärdbotten, se loppets PM


Efter Loppet

Servering
I samband med målgång kommer det finnas sportdryck, kaffe, läsk och öl. Mat i form av wok-rulle (även ett glutenfritt, laktosfritt och veganskt alternativ).

Resultat
Resultatet publiceras live under loppet. Slutgiltigt resultat presenteras sedan på hemsidan.

Priser
Samtliga löpare som fullföljer loppet får en finisher t-shirt. Hederspriser delas ut till dom 3 främsta i varje klass.

Omklädning & Dusch
Omklädning för damer sker i ett hotellrum på Hotell Höga Kusten. Omklädning för herrar sker på Hotell Höga Kustens lilla spaavdelning. Där finns
också tillgång till bastu och bubbelpool. Då utrymmet är litet ber vi er att inte uppehålla er någon längre tid i omklädningen.

Transport
Efter målgång så erbjuder vi skjuts för de löpare som bor vid Nordviks Vandrarhem. Avgångar sker med ungefär en gång i halvtimmen eller när vi fyllt upp
en bil.