2 October, 2019

56km

Före Loppet

Anmälan
Anmälan öppnar 1 november via vår anmälningssida. Loppet är fulltecknat vid 75 deltagare. Sista anmälningsdag är 31 maj 2020. Loppet blir normalt fulltecknat redan efter jul och därefter hänvisar vi till försäljning av startplatser på den privata marknad.

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften är 500 kr och då ingår service under loppet, transport till målet vid avbrutet lopp, vår finishertröja, mat och dryck vid kontrollstationer samt vid målgång. Priser delas ut till de främsta i respektive klass.

Klasser
Dam och Herrklass

ITRA-poäng
Vi har ansökt och hoppas att vi snart kan meddela om High Coast Ultra 56 km berättigar till 1 ITRA-poäng, som bland annat kan användas till Ultra-Trail du Mont-Blanc® (UTMB)

Avanmälan
Ingen avanmälan kan göras utan vi hänvisar till den privata marknaden för försäljning. Vi rekommenderar Folksams försäkring startklar för våra löpare för att återfå anmälningsavgiften vid eventuell skada eller sjukdom innan loppet.

Namnbyte
Namnbyte görs genom att den som anmält sig loggar in på “Min sida” hos EQtiming och tar fram en kod för namnbyte som ges till köparen. Köparen uppdaterar sin uppgifter och betalar 100 kr för namnbyte. Namnbyte får senast göras den 31 maj.

Boende
För logi hänvisar vi till hotellen eller vandrarhemmen i Örnsköldsvik med omnejd. Förhoppningsvis kan vi senare presentera ett förmånligt erbjudande med några av boendena.

Transport till start
Till starten går det lokalbussar som stannar vid Skule Naturum E4.
Parkering för de som åker i egen bil till start sker på parkeringen vid Naturum Höga Kusten, vid Skuleberget, se separat dokument med vägbeskrivningar.

Om någon har ytterligare behov av transport till start så ber vi er kontakta oss så snart som möjligt. Om försening av någon anledning uppstår och ni inte hinner till start kontakta tävlingsledning på 072-2151388.

Nummerlappar
Startkuvert kommer att delas ut mellan kl. 09.30 – 10.30 vid Naturum Höga Kusten, vid Skuleberget.

Obligatorisk och rekommenderad utrustning
Utrustningslista kommer finnas angivet i loppets PM

Dropbags
Det kommer inte erbjudas några dropbags för löpare som springer 56 km däremot kommer man kunna skicka en väska till målet på Varvsberget i samband med starten.

Tävlingsgenomgång
Klockan 10.30 sker en racegenomgång i anslutning til starten, med förutsättningar, regler och säkerhet för loppet.


Under Loppet

Start
Starten sker lördag den 6 juni kl. 11.00 framför Naturum Höga Kusten.

Banbeskrivning
Loppet kommer gå längs Höga Kustenleden. Underlaget varierar från asfalt till extremt tekniska sten- och rotstigar. Leden är markerad med orangefärgade markeringar och blåvita skyltar. Arrangören förbättrar på vissa punkter, genom egna skyltar, för att minimera risken för felspringningar. Vid ett tillfälle kommer man att avvika från leden vilket är de sista 5 kilometrarna där man följer en väl snitslad bana. För personer med röd/grön färgblindhet så kan de orangefärgade markeringarna vara svåra att se. Bekanta er med banan i förväg, använd denna länk samt de banbeskrivningar som finns på hemsidan. https://www.hogakusten.com/sv/hogakustenleden

Tävlingsregler för loppet finns på hemsidan och kommer att uppdateras senare inför loppet.

Totalstigning: ca 1400 höjdmeter

GPX fil av banan

Tidtagning
Manuell tidtagning sker vid loppets mat och kontrollstationer och kommer att publiceras live via en länk på hemsidan.

Sjukvård
Det finns enklare sjukvårdsmaterial samt förstahjälpen-utbildade funktionärer vid Mat och kontrollstationer samt vid mål.

Mat och kontrollstationer
Matkontroller finns vid Näske (20 km) och Sandlågan (37 km). Där serveras vatten, sportdryck från Umara, kaffe, cola, grönsaksbuljong, banan, saltgurka, något salt (chips/nötter), något sött (godis/choklad), bullar eller annat fikabröd. För matkontrollernas placering se kartan under banbeskrivning eller dokument för vägbeskrivning.

Utöver detta serveras det även följande vid respektive station:

Skule Naturum (74km): Smörgåsar, varm blåbärssoppa. Vid denna station finns det dessutom tillgång till toaletter.

Sandlågan (37km): Smörgåsar, lättöl.

Veganskt, glutenfritt och mjölkfritt alternativ finns att tillgå vid varje station men vi rekommenderar att ni anmäler detta till oss i samband med att ni anmäler er till loppet.

Obemannade vätskestationer
Vattendunkar finns utställda vid ungefär varje mil för påfyllning av flaskor och vätskeblåsor, se banbeskrivning ovan för placering. Observera att det endast finns vatten vid dessa stationer och att det inte tillhandahålls muggar.

Cut off-tider
Maxtiden är 12 timmar. Cut off-tider tillämpas och en detaljerad info finns i vårt PM som ligger på hemsidan.

Brutet lopp
Om tävlande måste bryta tävlingen ska detta ske vid någon av matkontrollerna eller obemannade vattenstationerna i den utsträckning det är möjligt. Bryter man loppet så måste detta meddelas till tävlingsledningen via 072-2151388.

Support under loppet
Support från eget supportteam eller utomstående personer får endast ske i direkt samband med mat- och kontrollstationer. Det är alltså inte tillåtet att ta emot hjälp vid efter banan eller på de vattenstationer som arrangören tillhandahåller.


Efter Loppet

Servering
I samband med målgång kommer det finnas sportdryck, kaffe, läsk och öl. Mat i form av wok-rulle (även ett veganskt, gluten- och mjölkfritt alternativ).

Resultat
Resultatet publiceras live under loppet. Slutgiltigt resultat presenteras sedan på hemsidan.

Priser
Samtliga löpare som fullföljer loppet får en finisher t-shirt hemskickad till deltagaren. Hederspriser delas ut till dom 3 främsta i varje klass. Priser kommer att ges till de tre främsta i respektive klass. Prisutdelningar sker löpande när de tre första gått i mål i respektive klass.

Omklädning & Dusch
Omklädning och dusch sker vid FriskaViljor-stugan i direkt anslutning till målgången. Målväskor transporteras dit av arrangören.