5 March, 2014

Resa & boende

Nedan finner ni information om transporter samt vissa boendealternativ. Vid funderingar är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Rekommenderade boendealternativ

För logi hänvisar vi till hotellen eller vandrarhemmen i Örnsköldsvik.

Hotell Focus – Centralt beläget hotell, närmare nummerlappsutdelningen och bussar kan du inte bo.
Elite Plaza Hotell – Hotell centralt beläget i hamnen med gångavstånd till det mesta.
Örnsköldsviks gästhamn – Vandrarhem bara ett stenkast från mållinjen och Örnsköldsviks Resecentrum.
Örnsköldsviks vandrarhem – Prisvärt vandrarhem även det centralt i Örnsköldsvik.
Resa till och från tävlingen

Till Örnsköldsvik går det att ta sig på många olika sätt. Vi förespråkar att du som deltagare åker kollektivt eller samåker i möjligaste mån. Det går dagligen flera turer med båda tåg och buss både norr och söderifrån. Både buss och tåg anländer till Örnsköldsviks rececentrum endast 300m från busstransporten till start. Använd gärna appen Resrobot för att planera och köpa din resa hela vägen.

Örnsköldsvik ligger utmed E4 så det går lätt att ta sig hit med bil både norr och söderifrån. Vi vill uppmuntra dig som åker bil att i möjligaste mån samåka med andra deltagare. Använd gärna Skjutsgruppen för att arrangera samåkning.

För dig som väljer att flyga ligger Örnsköldsviks Airport ca 25 km norr om Örnsköldsvik och därifrån kan man antingen åka taxi eller hyrbil.

Omklädning efter loppet sker vid FriskaViljor-stugan i direkt anslutning till målgången. Det finns även möjlighet att besöka SPA-avdelningen vid Paradiset fram till kl 20, via en 500 m promenad från målet. Där finns tillgång till bastu och bubbelpool.

Skulle problem uppstå i samband med resor och transporter, kontakta tävlingsledningen så försöker vi hjälpa till så gott vi kan.

Transport till start

HCU erbjuder transport till starten vid Hotell Höga Kusten från Örnsköldsvik, detta igår i startavgiften. Avgångsplats och tid för buss finns i loppets PM och i dokumentet för vägbeskrivningar. För att vi ska veta hur många som vill åka med bussen vänligen kryssa i detta vid anmälan.

För er som åker till start i egen bil hänvisar vi till Hotell Höga kustens parkering. Däremot erbjuder inte HCU transport tillbaka till start.

Vägbeskrivning till start och mål samt till mat/vätskekontroller

Vägbeskrivning till start, mål och mat/vätskekontroller för deltagare och support.