13 August, 2017

Inbjudan 2018

Inbjudan

High Coast Ultra 2018

Lördagen den 16 juni 2018 är det dags för den sjätte upplagan av High Coast Ultra med start i Örnsköldsvik/Skule och mål vid Höga Kustenbron. Ta chansen att uppleva Höga Kustens fantastiska natur genom upplevelselöpning på genom bland annat den mäktiga Slåttdalsskrevan i Skuleskogens nationalpark (endast 129 km) och den grandiosa målgången med löpning under Höga Kustenbrons norra fäste. Loppet är fulltecknat när vi fått in 140 anmälningar totalt till våra båda distanser. 10 startplatser reserveras av arrangören för speciellt inbjudna löpare. Information om loppet finns i sin helhet på vår hemsida:  www.highcoastultra.se

High Coast Ultra är centralt sanktionerat hos Svenska friidrottsförbundet.

Distanser och Klasser

129 km med start på stora torget i Örnsköldsvik. Herr- och Damklass

75 km med start i Skule vid Naturum. Herr- och Damklass

UTMB

High Coast Ultra 2018 är ett officiellt kvalificeringslopp för “Ultra-Trail du Mont-Blanc®” (UTMB®). Vår längre distans (129 km) 5 poäng och vår kortare distans (75 km) 4 poäng.
Loppet är av typen ”semi autonomy” vilket är en princip som innebär att deltagarna ska vara självförsörjande mellan loppets mat- och kontrollstationer.

Bonus vid banrekord på 129 km

För segrarna på 129 km utgår en bonus på 5000 kr vardera i herr- respektive damklass om gällande banrekord slås. Banrekordet för herrar 129 km är 13.51.45 (Patrik Wikström, 2015) och för damer 129 km är banrekordet 13.26.52 (Johanna Bygdell, 2017). Eventuell skatt betalas av vinnaren.

Tider

Start för 129 km sker kl. 00.00 på torget natten till lördag. Start för 75 km sker kl.09.00. Maxiden är 26 timmar för 129 km och 17 timmar för 75 km.

Cut off-tider kommer att tillämpas, se detaljerad info på hemsidan som kommer att uppdateras närmare loppet.

Banan och tävlingsregler

Loppet går längs Höga Kustenleden. Underlaget varierar från asfalt till extremt teknisk traillöpning. Höga Kustenleden är markerad med orangefärgade markeringar samt blåvita skyltar. Arrangören förbättrar dessutom markeringen genom egna skyltar för att minimera risken för felspringningar. Vid två tillfällen kommer man att avvika från leden, dels vid mat- och kontrollstationerna vid Nordingrå skidstuga samt Fjärdbotten där man gör små avstickare från leden (kommer vara väldigt tydligt markerade). För personer med röd/grön färgblindhet så kan de orangefärgade markeringarna vara svåra att se.
Bekanta er med banan i förväg, använd denna länk samt de banbeskrivningar som finns på hemsidan. http://www.hogakusten.com/hogakustenleden.html

Tävlingsregler för loppet finns på hemsidan och kommer att uppdateras inför loppet 2018.

Mat- och kontrollstationer samt obemannade vattenstationer

Under 129 km-sträckan kommer det att finnas 4 mat- och kontrollstationer (för utbud se information på hemsidan under fliken matkontroller). Därutöver finns 8 obemannade vattenstationer där vattendunkar finns utställda. För 75 km-sträckan finns 2 mat- och kontrollstationer samt 6 obemannade vattenstationer. Vi ber er observera att det vid de obemannade vattenstationerna finns enbart vatten och att det inte tillhandahålls muggar vid dessa stationer.

Dropbags

Löpare som springer 129 km kommer att kunna skicka dropbag valfritt till två av mat- och kontrollstationer i Skule, Nordingrå eller Fjärdbotten, samt till målet på Hornöberget.
Löpare som springer 75 km kommer att kunna skicka en dropbag till antingen Nordingrå eller Fjärdbotten, samt en till målet vid Hornöberget.

Logi

För logi hänvisar vi i första hand till våra samarbetspartners Hotell Höga Kusten samt Nordviks Vandrarhem, se info på hemsidan.

Anmälan

Anmälan öppnar den 1 oktober 2017 och görs på loppets hemsida via länk till vår anmälningstjänst. Anmälan blir giltig när alla obligatoriska uppgifter är ifyllda och betalning har skett via bank-/kreditkort eller internetbank.

Anmälningsavgiften är 700 kr för samtliga klasser. För löpare som önskar transport från målet eller Nordviks vandrarhem till respektive start så tillkommer 100 kr i kostnad som också betalas i samband med anmälan. I denna avgift ingår då också transport från målet till Nordviks vandrarhem för de som så önskar.

För anmälningsavgiften erhålls service under loppet, transport till målet vid avbrutet lopp, finisher t-shirt, enklare mat och dryck vid målgång samt hederspriser till de främsta i respektive klass.

Sista anmälningsdag är 1 juni 2018. I det fall att loppet blir fulltecknat så kommer vi att åter öppna anmälan den 1 april och 1 maj om vi får avanmälningar till loppet.

Vid avanmälan före den 1 maj 2018 så återfås 500 kr av betald anmälningsavgift. Avgift för resa (100 kr) återbetalas ej. Vi rekommenderar Folksams försäkring startklar för våra löpare som komplement till vår avanmälningspolicy. Vi tillåter inga namnbyten eller att startplatser överlåts eller säljs i andra hand.

Hjärtligt välkomna till en fantastisk ultraupplevelse i Höga Kusten!!!

High Coast Ultra RC