Banstatus och tips inför loppet

Vi i arrangörsklubben har nu sprungit igenom hela banan. Stormen Ivar som härjade i stora delar av mellannorrland har bitvis ställt till det lite men inte så mycket att det kommer att störa tävlingen. Vi har kvistat träd där det behövs och förhoppningsvis hinner många markägare städa undan vindfällen helt innan loppet.

I nuläget har vi två korta passager mellan Ullånger och Nordingrå på vardera ca 300 meter där vi kan bli tvungna att markera en alternativ väg runt de kullfallna träden om det nu inte blir uppstädat innan loppet. Vi kommer att snitsla väldigt väl på dessa platser.

Vi har nu också förstärkt ledmarkeringarna på platser där vi uppfattat att det kan finnas flera vägval och där det tidigare kanske har varit otydligt. Är man normalt uppmärksam så hoppas vi att det inte ska behöva bli felspringningar. Banan och leden är dock 13 mil så det är svårt att lämna hundraprocentiga garantier.

Samtliga deltagare kommer vid start att få en liten folder med kartor och sträckbeskrivningar för loppet. Foldern är dock skriven för vandring i motsatt riktning jämfört med loppets löpriktning. Samma kartor och info, samt en inspirationsfilm för leden, finns på denna länk:

http://www.hogakusten.com/hogakustenleden.html

Några små tips:

• Bekanta er med banan i förväg, använd länken ovan samt de banbeskrivningar som finns på hemsidan.
• En liten pannlampa kan vara bra att ha under loppets första timmar (128 km-klassen), speciellt om det är mulet väder, då det annars kan var lite skumt.
• Var beredd på att delar av leden är väldigt teknisk med stenigt och blockigt underlag. Vid blöt väderlek så kan det dessutom vara halt på stenar, berg och spångar. Anpassa därför farten efter underlaget så att ni inte riskerar stukningar och fallskador.
• Hör gärna av er om ni har frågor runt loppet.

Slutligt PM kommer att mejlas ut till alla deltagare samt läggas ut på hemsidan ca en vecka innan tävlingen.