High Coast Ultra 2014 i pressen

Örnsköldsviks Allehanda skriver följande om High Coast Ultra som avgjordes lördag den 28 juni 2014:

Klockan 15.57 på lördagen blev Christoffer Eriksson historisk. Han var den förste som gick i mål på långa distansen i High Coast Ultra, 129 kilometer.
Tid? 15.57.
– Målet var 16 timmar, säger en oförskämt pigg segrare.
Det syntes inte på Luleåbon Christoffer Eriksson att han sprungit 13 mil i sträck när han klämde den sista branta backen upp till målet vid Hotell Höga kusten och blev den första att avverka hela Höga kusten-leden på tävlingen High Coast Ultra. I fjol bröt nämligen hela startfältet på tre man.
– Jag kände i början att jag hade bra ben men mellan fjärde och sjätte milen var det tungt, vid Slåttdalsskrevan, säger han och fyller på tämligen tomma närings- och vätskedepåer med vätska, godis och mat.
De sista fyra milen fick han springa ensam men tidigare hade han sprungit med bland andra Staffan Blixt, Stockholm, som med tiden 16 timmar och 28 minuter korsade mållinjen som god tvåa.
När starten gick vid midnatt i Örnsköldsvik var det dock en annan löpare som tog kommandot, Johanna Bergman från Sundsvall. Som mest hade hon en ledning på över elva minuter men hennes höga inledningstempo och ett par extrakilometer på grund av fellöpning tog ut sin rätt.
Klockan 17.31 korsade hon mållinjen med det talande uttrycket Åh fy fan och fulländade därmed prispallen.
Tidigare hade hon endast sprungit 43 kilometer som längst så att klara 128 kilometer var en verklig bedrift.
– Jag hittade ett bra flyt i början men sedan började jag fundera på att bryta i Ullånger. Fyllde dock på med mat i Nordingrå och då gick det bättre igen. Men på slutet var det en kamp, speciellt efter att jag sprungit fel ett par gånger, säger Johanna.
Topptrion var dock alla tre mycket nöjda med vädret och loppet i stort.
– En jättefin bana, det går lite lättare då, när man hela tiden har fina vyer, säger Christoffer Eriksson.
High Coast Ultra samlade totalt ett fyrtiotal deltagare, varav hälften startade vid Skuleberget på lördagsmorgonen och sprang då 75 kilometer.
Där vann Chris Howe på tiden 8.45, följd av Åsa Lundin med två minuter längre tid. Sekunder är inte så viktiga i denna tävling.

Källa: http://www.allehanda.se/sport/high-coast-ultra-avgjordes-i-helgen