UTMB-poäng även i HCU 2016

 UTMB_QualifyingRace_2016_EN

Vi är glada att kunna meddela att även High Coast Ultra 2016 har fått status som ett officiellt kvalificeringslopp för “The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc®” (UTMB). Vår längre distans (129 km) ger 3 kvalificeringspoäng medan vår andra distans (75 km) ger 2 kvalificeringspoäng.
Sanktion (distriktssanktion) hos Svenska friidrottsförbundet är också sökt.
Loppet är av typen ”semi autonomy” vilket är en princip som innebär att deltagarna ska vara självförsörjande mellan loppets mat- och kontrollstationer.

Hemsidan är nu till största delen uppdaterad inför loppet 2016. Nytt PM och uppdaterad info gällande matkontrollernas utbud kommer längre fram i vår. Som vi tidigare meddelat så är tävlingsdatum satt till den 18 juni och anmälan beräknas öppnas någon gång i början av oktober.