HCU 2016 är nu genomfört!

Nu är årets lopp över och vi fick även i år se massor av fantastiska prestationer av våra löpare.

Vi fick inga nya banrekord detta år, kanske på grund av att vädret bjöd på en del regn vilket gjorde att underlaget i år var halkigare än tidigare år. Vi fick dock nya rekord i antal löpare som kom till start (104 st) och ett nytt rekord i antal fullföljande (90 st). Noterbart är att alla startande i våra damklasser också fullföljde loppet. Våra tjejer är grymma! Vi hoppas därför att vi får ännu fler tjejer till nästa år.

Den officiella resultatlistan är nu också fastställd och ni hittar resultaten i menyn till vänster.

Avslutningsvis vill vi framhålla den kanske största prestationen av alla. Förra året, bara någon vecka innan HCU, så råkade Staffan Fougner ut för ett mycket komplicerat brott på lårbenshalsen och fick lämna återbud till HCU. Efter lång konvalescens och mycket rehab så kämpade han sig igång med träning i vinter och vår trots att hans läkare sa att det var en omöjlighet att kunna springa längre distanser. Staffan gav sig dock den på att komma till start i HCU och i lördags stod han på startlinjen för 75 km. 13 timmar och 39 minuter senare gick Staffan i mål vid Hotell Höga Kusten, lycklig och nöjd. Tji fick läkarna!

Välkommen tillbaka alla löpare 2017, preliminärt datum för HCU blir då den 17 juni.