2017 blev Tjejernas år!

När High Coast Ultra firade sitt 5-årsjubileum så fick vi se både anmälningsrekord och nytt banrekord. Årets upplaga bevittnade två fina prestationer på damsidan, varav den ena borde ge eko ända in i landslaget.

Nyblivna svenska rekordhållaren på 100 miles, Johanna Bygdell, Öbacka LK, sprang in efter 129 km med en segermarginal på en dryg halvtimme före bästa man i mål. Sluttiden 13:26:52 är också en förbättring av männens banrekord med ca 24 minuter. Johannas egna banrekord för damer pulveriserade hon med över 1½ timme. Overkligt var det återkommande ordet bland oss i arrangörsstaben.
image2Förutom Johanna så fick vi i herrklassen se Erik Eng från Åkersberga ta en efterlängtad seger efter två raka tredjeplatser 2015 och 2016.

På 75 km fick vi även här en damsegrarinna som var snabbare än alla män. Fanny Borgström satte med 8.03 ett nytt rekord för damer på denna distans. I herrklassen segrade Henning Nilsson på 8.21.

Vi i High Coast Ultra Rc tackar alla löpare, sponsorer, funktionärer och andra som varit med och bidragit till att vårt femårsjubileum för loppet blev en härlig löparfest!
I augusti sätter vi oss ned och utvärderar årets lopp samt planerar för framtiden. Inget datum finns ännu för HCU 2018 men den 16 juni är onekligen ett intressant datum…

Tack för i år!