Anmälan till High Coast Ultra

Inbjudan

High Coast Ultra 2015

Lördagen den 27 juni 2015 är det dags för den tredje upplagan av High Coast Ultra med start i Örnsköldsvik/Skule och mål vid Höga Kustenbron. Ta chansen att uppleva Höga Kustens fantastiska natur genom upplevelselöpning på genom bland annat den mäktiga Slåttdalsskrevan i Skuleskogens nationalpark (endast 129 km) och den grandiosa målgången med löpning under Höga Kustenbrons norra fäste. Loppet är fulltecknat när vi fått in 100 anmälningar totalt till våra båda distanser. Information om loppet finns i sin helhet på vår hemsida:  www.highcoastultra.se

NYHET! High Coast Ultra 2015 är ett officiellt kvalificeringslopp för “The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc®” (UTMB). Vår längre distans (129 km) ger 3 kvalificeringspoäng medan vår andra distans (75 km) ger 2 kvalificeringspoäng.
High Coast Ultra är dessutom sanktionerat (distriktssanktion) hos Svenska friidrottsförbundet.
Loppet är av typen ”semi autonomy” vilket är en princip som innebär att deltagarna ska vara självförsörjande mellan loppets mat- och kontrollstationer.

Anmälan till årets High Coast Ultra är nu öppen. Klicka vidare för att läsa mer om anmälan och hur du går tillväga.

Anmälan görs genom att fylla i anmälningsformuläret och att anmälningsavgiften (500 kr) betalas till vårt bankgiro 291-2756.

Distanser och Klasser

129 km med start på stora torget i Örnsköldsvik. Herr- och Damklass

75 km med start i Skule vid Naturum. Herr- och Damklass

Tider

Start för 129 km sker kl. 00.00 på torget natten till lördag. Start för 75 km sker kl.09.00. Maxiden är 26 timmar för 129 km och 17 timmar för 75 km.

Cut off-tider kommer att tillämpas, se detaljerad info på hemsidan som kommer att uppdateras närmare loppet.

Banan och tävlingsregler

Loppet går längs Höga Kustenleden. Underlaget varierar från asfalt till extremt teknisk traillöpning. Inför loppet 2015 kommer skyltning och uppmärkning av leden att förbättras ytterligare för att minimera risken för felspringningar. Vid två tillfällen kommer man att avvika från leden, dels vid mat- och kontrollstationerna vid Nordingrå skidstuga samt Fjärdbotten där man gör små avstickare från leden (kommer vara väldigt tydligt markerade).

Bekanta er med banan i förväg, använd denna länk samt de banbeskrivningar som finns på hemsidan. http://www.hogakusten.com/hogakustenleden.html

Tävlingsregler för loppet finns på hemsidan och kommer att uppdateras inför loppet 2015.

Mat- och kontrollstationer samt obemannade vattenstationer

Under 129 km-sträckan kommer det att finnas 4 mat- och kontrollstationer. Därutöver finns 7 obemannade vattenstationer där vattendunkar finns utställda. För 75 km-sträckan finns 2 mat- och kontrollstationer samt 5 obemannade vattenstationer.

Dropbags

Löpare som springer 129 km kommer att kunna skicka dropbag valfritt till två av mat- och kontrollstationer i Skule, Nordingrå eller Fjärdbotten, samt till målet på Hornöberget.
Löpare som springer 75 km kommer att kunna skicka en dropbag till antingen Nordingrå eller Fjärdbotten, samt en till målet vid Hornöberget.

Logi

För logi hänvisar vi i första hand till våra samarbetspartners Hotell Höga Kusten samt Nordviks Vandrarhem, se info på hemsidan.

Anmälan

Anmälan öppnar i början av oktober 2014 och görs på loppets hemsida genom att fylla i anmälningsformuläret och att anmälningsavgiften betalas till vårt bankgiro 291-2756.

Din anmälan blir giltig först när anmälningsavgiften inkommit till oss.

Anmälningsavgiften är 500 kr för samtliga klasser. För löpare som önskar transport från målet eller Nordviks vandrarhem till respektive start så tillkommer 100 kr i kostnad som betalas i samband med anmälan. I denna avgift ingår då också transport från målet till Nordviks vandrarhem för de som så önskar.

För anmälningsavgiften erhålls service under loppet, transport till målet vid avbrutet lopp, vårt speciella finisherpris, enklare mat och dryck vid målgång samt hederspriser till de främsta i respektive klass.

Sista anmälningsdag är 1 juni 2015. Möjlighet till efteranmälan i mån av plats kan bli aktuell men kan inte garanteras. Blir loppet fulltecknat så kan en väntelista komma att upprättas.

Vid avanmälan före den 1 mars 2015 så återfås 400 kr av betald anmälningsavgift och vid avanmälan före den 1 juni så återfås 250 kr. Avgift för resa (100 kr) återbetalas ej.

Hjärtligt välkomna till en fantastisk ultraupplevelse i Höga Kusten!!

High Coast Ultra RC